tady už párty skončila

Wednesday, October 11, 2006

Bordel v hlave

mam cim dal tim vic. Zdaj se mi zly sny, jim spatny jidlo, ctu neveselou literaturu (vcera Kafka - The hunger artist, dneska D. M. Thomas - The White Hotel, predtim Babel - Ruda jizda), jim shitovy jidlo, muj spolecenskej zivot je vesmes shitovej, prestal jsem kourit, prsi a prsi, praci nemam, bral bych i shitovou...

Takze moje predmety.

European short stories prednasi okouzlujici Rumunka Mrs. Bontea. Casto nadsene, s plamenem v ocich opakuje vetu "this is just a completely new framework of experience". Jeji hlavni pozitivum je nadseni tim, co uci. Cteme predepsany veci, snazi se nam predstavit typ vypravece, kterej je na vymreni - vypravec, kterej ustne vypravi pribehy s urcitym "moralnim ponaucenim". Je to trochu slozitejsi, samozrejme, protoze se tam pocitaj i spisovatele, ktery psali knihy timto zpusobem.

News feature with photography je ryzi dilna. Dilem ma byt na konci semestru vyprodukovana a odevzdana feature, coz je utvar podobny clanku, rozsah na dve az tri casopisovy stranky, doprovazeny tremi fotkami. Takze chodim ulicemi ciziho mesta a premejslim o cem bych tak mohl napsat... Fotit nas uci mladej typek Martin Spinelli. Predevsim ovladat nikony D-100ky, ktery si muzem pujcovat na den nebo na vikend. To bych videl jako hlavni pozitivum predmetu. Jinak se mi zda ze pan ucitel, mladej bodrej pivni anglican, tak trochu nevi, co s nama... Psanou cast predmetu prednasi pani Struk, novinarka. Tato cast me velmi nudi. Probirame, jak se ma psat a rozplyvame se vzajemne nad svymi fotkami, ktere jsou tak umelecke! protoze vyfotit neco normalne, to se dneska nenosi...Taky je to pozde odpoledne a to mivam HLAD.

Documentary, real TV and "real lives" je dobrej predmet, mozna nejlepsi. Koukame na dokumenty, rozebirame je, ucime se o historii dokumentarniho filmu...meli bychom se dostat az k reality TVs. Uci Holandanka Wilma de Jong. Takze vidite, ze ackoli jsem v Anglii, uci me spis cizinci. Vilma je vtipna. Nam vzdycky pusti kousek filmu a rekne tak to by stacilo pro vasi predstavu. "You get the idea of it? And it goes on like this for another eight hours..." Dnes zas trefne poznamenala, ze je zajimave, "that there are actually no shy people in the documentary movies". To by bylo tak asi vsechno. a jeste jsem si zapsal Ultimate frisbee, to je pecka. Ale porad prsi, takze spis jen 1x tejdne v telocvicne...

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

at je psan prispevek i komentar s ruznymi vedomymi i nevedomymi motivy, je to psano moc dobre a pekne. Vzdyt vzbudit reakce je jeden z hlavnich ukolu psani , ne ? Coz Plopezi jako student zurnalistiky splnujes na 1 s *.
Jen tak dal, vsechno ctu!
A s temi keckami a detmi v Africe je to slozitejsi, ale to uz je jiny vedni obor...

5:58 AM

 
Anonymous Anonymous said...

at je psan prispevek i komentar s ruznymi vedomymi i nevedomymi motivy, je to psano moc dobre a pekne. Vzdyt vzbudit reakce je jeden z hlavnich ukolu psani , ne ? Coz Plopezi jako student zurnalistiky splnujes na 1 s *.
Jen tak dal, vsechno ctu!
A s temi keckami a detmi v Africe je to slozitejsi, ale to uz je jiny vedni obor...

5:59 AM

 
Anonymous Anonymous said...

no nevim proc je tam muj prispevek 2x, to asi patri k tomu "Bordel v hlave" nebo spis nedokonala PC znalost rodicovske generace :-)

6:02 AM

 
Blogger schtjepan said...

ale jinak se mas dobre:). ja se nejvic tesim na seminar Blutige Rächer - lachende Geister - Das neue Koreanische Kino. :)

6:04 AM

 
Anonymous Anonymous said...

pjoc nas nepocti takovejhlema predmetama taky? nemusim k tomu ani mit ty rumunky a holandanky. na hollaru je mmntalne problem s nedostatkem vyucujicich. a rekla bych, ze ti, co tam jsou, trpi syndromem vyhoreni... ani jirak uz nevtipkuje, bednarik trtrtrtrtrtrapne nekokta, nekteri nejmenovani prednasejici si sami davaj pauzu se slovy "ze uz jsou unaveni" - co to je? nase budoucnost asi stoji na erasmech... a ve vb se lidi zabyvaj tim, jaky kecky si nakoupej:// aspon ze ty lazany jeste stojej;)) papa a optimismus:)

10:58 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Tak uz se na tobe podepisuje syndrom Lone Wolfuv Erasmus syndrom... Doufam, ze aspon ted zpetne chapes, proc to, co jsem psal ja, bylo tak dlouhy... Neni feature spis reportaz? Kdybys chtel neco na historicky dokumenty v TV, tak se ozvi. Delal jsem referat na pocatku reportaze v TV a s tim je dokument vic nez spjat. Takze pokud si budes chtit zkouknout Griersonovy Driftery z 20. let minuly stoleti na netu, tak gimme a call.

2:56 PM

 
Anonymous Anonymous said...

at least you got away from the old farts at your faculty, totally different style of teaching!!! I like that.....

3:39 AM

 

Post a Comment

<< Home