tady už párty skončila

Tuesday, October 10, 2006

Dokument THE CORPORATION

kterej jsem právě dneska shlédl večer na campusu v rámci dokumentárního klubu mě přinutil zamyslet se nad tím, jestli je to správný, ukazovat vám tady takhle adidasky, pumy (niky ne, to ne...) a další boty, který určitě vyrobily za mizernou mzdu děti ve třetim světě. Jde se vůbec vyhnout korporaci? Ospravedlňuje nošení stylovejch korporátních bot jejich nádhernej design, estetická kvalita? A vůbec, ne vážně, neměl bych tu spíš psát o vážnější věcech, než jaký si mám koupit kecky? Je ta informace o keckách v Brightonu vůbec něčemu užitečná, ve světě, kde národní vlády ztratily veškerou moc, protože je převálcovaly obří korporace, který vlastně nemaj vlastníka a dokážou koupit kohokoli?

Mimochodem doporučuju: http://www.thecorporation.com/

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ano! Styď se, ty nechutnej východoevropskej konzumente! ...a ty modrý kecky taky vrať. Jedny prošláplý pohorky ti stačí. Děti v Africe nebo Číně chodí na libový frajírky, jako jsi ty, makat bosky s nožičkama do krve rozedřenýma a ty nás tady krmíš takovým odporným, zdůrazňuju !!!odporným!!! svinstvem! Kdybys raději posílal obsáhlý zamyšlení nad genocidou, hladem a nakaženými HIV ve světě, o domácím násilí a současných totalitních společnostech, kde žijí lidi v bídě, teroru, útlaku, strachu a ve frontách na banány, kterou stojí v neznačkové obuvi, nemluvě.
Kdybys byl trochu solidární, tak se vykašleš na Sokrata a jedeš pomáhat s Červeným křížem do Kosova.
A teď vážně, když postavíš proti sobě výklad s teniskama a zneužívání lidskýho zdroje, navíc s poznámkou o dětech z třetího světa, velkými korporacemi zaštítěnými státní podporou, tak se mně to zdá trochu neúměrný a taková lehká podpásovka pro tvé věrné čtenáře.
Piš o všem okolo, ale ježiš nechtěj, abychom se pohoršovali nad povrchností kecek a nutili tě psát o světových problémech - stejně jako i naopak, abychom nadávali, že nás nutíš zpytovat svědomí nad třetím světem, když jsi v Anglii na studijním pobytě plném nových, zajímavých, veselých, příjemných, obohacujících a povzbuzujících věcí.
(Ale ten odkaz je fajn. Díky.)

11:03 PM

 
Anonymous Anonymous said...

I wont be so hard on you as your previous reader...:o). All the world is fucked up, I have just seen a documentary callled CHANGE LANES and it s about how the SEPTEMBER 11 was actually planned by the US government, it s not just a conspiracy theory, it s a real fucking thing and it makes me so sick to think that people could be so dumb!!!!! Hasta la vista PEDRO

12:14 AM

 
Anonymous Anonymous said...

http://www.globalrichlist.com/

2:15 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Mno, uz nakej 4. clanek se mi jenom potvrzuje muj dojem, ze blejes sam sebe... :-(

2:49 PM

 

Post a Comment

<< Home